Voedselketen

A-Insights

Aangeboden door A-INSIGHTS

Supply chain-tekorten en kosteninflatie

De huidige kosteninflatie en de tekorten in de toeleveringsketen zijn ongekend. Dit is deels te wijten aan een plotselinge stijging van de vraag na het Covid-herstel, maar ook aan de monetaire inflatie en structurele onderinvesteringen in kritieke sectoren zoals de containervaart, mijnbouw en fossiele brandstoffen.
8 April 2022
Boerenbusiness CocaCola

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Analyse Voedselbeleid

Witte Huis trekt ten strijde tegen Farm to Fork

De 'Farm to Fork'-strategie zorgt voor flink wat reuring en niet alleen binnen de Europese Unie. Op wereldniveau begint zich een tweestrijd af te tekenen tussen de benadering van het landbouwbeleid van de EU en de bijna tegengestelde aanpak van de VS.
26 Oktober 2021

FB TV Cor Pierik

Hoge gasprijs al te zien in prijs voedingsmiddelen

Het agrocomplex (voedingsmiddelenindustrie, landbouw, transport etc.) draagt voor 6,4% bij aan het bbp. Het aandeel is het afgelopen decennium ongeveer gelijk gebleven, maar de foodindustrie plust licht. Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, deelt de cijfers en geeft ook antwoord op de vraag wat we al merken van de hoge gasprijzen.
18 Oktober 2021
euro inflatie

Opinie Kees Maas

Boeren wordt onbetaalbaar in krakende voedselketen

De wereld staat in brand als het gaat om de beschikbaarheid van grondstoffen voor verschillende sectoren. Kees Maas vraagt zich af of de wereld wel beseft wat er gebeurt in de mondiale voedselketen en dat de beschikbaarheid van voedsel al lang geen zekerheid meer is.
30 September 2021
frankrijk platteland

Nieuws Korte ketens

Frankrijk stimuleert de korte ketens

In Frankrijk wordt sterk ingezet op de korte keten. De overheid in het land heeft recent nog €80 miljoen extra toegezegd voor 'projets alimentaires territoriaux' (PAT), oftewel projecten in het kader van de korte keten. Fransen kopen 85% van hun voedsel bij de supermarkt, terwijl het land een divers landschap aan boeren kent die direct verkopen. Maar die zijn niet makkelijk te vinden voor de consument. 
15 September 2021
groente Tomaten

Nieuws Greenyard

Greenyard zet komende jaren in op 'improving life'

Het verbinden van grond tot mond, dat is de strategie die Greenyard al jaren hanteert. Ook in het nieuwe duurzaamheidsrapport, dat het bedrijf 14 september heeft gepresenteerd, komt dat terug. Zo wil het meer samenwerken met klanten om tot innovatieve producten in verse, vriesverse of bereide groenten en fruit te komen en staat de zorg van de planeet steeds meer centraal in die concepten.  
14 September 2021
aardappelen aardappelverwerking

Nieuws Voedselketen

Voedselketen moet naar 'gezondheid in drievoud'

Willen we de problemen rondom het klimaat, de biodiversiteit, chronische welvaartsziekten en de vertrouwenscrisis bij boeren oplossen, dan moeten de voedselketen anders ingericht worden. Dat is een duidelijke conclusie uit een nieuw rapport van de Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding.
7 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden