Voedselketen

supermarkt Coronavirus hamsteren

Opinie Jaap Majoor

Stikstofaanpak leidt tot voedselschaartse

Het stikstofrapport van LTO Nederland, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, VNO-NCW en Bouwend Nederland heb ik zelf gelezen. Het is een plan dat nog veel hogere doelstellingen stelt dan onze regering vraagt. Er staan punten in als innovatie om de stikstofuitstoot te verlagen. Een heel goede zaak. Ik vraag mij alleen af of LTO Nederland namens de boeren spreekt.
1 Juni 2021
Unilever

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Coronacrisis

'Corona verandert voedsel- en landbouwsystemen'

Door de coronapandemie is het noodzakelijk dat de voedsel- en landbouwsystemen veranderen, zo schrijft een groep van 14 onderzoekers in een Europees rapport. Alleen die manier is het volgens hen mogelijk om overal ter wereld enige vorm van voedselzekerheid te bieden.
26 Januari 2021
euro Boerenbusiness

Nieuws Food

Nederlandse consument besteedt meer aan voedsel

De Nederlandse consument heeft de afgelopen 10 jaar steeds iets meer van het de totale huishoudelijke uitgaven besteedt aan voeding en niet-alcoholische dranken. Dat tonen nieuwe cijfers van Eurostat aan. Binnen de Europese Unie wordt 13% van de consumptieve bestedingen gebruikt voor voeding.
4 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Voedingsindustrie

Zo produceren we ook in 2050 duurzaam voedsel

De Voedsel- en Landbouworganisatie verwacht dat de wereldbevolking tegen 2050 uitkomt op 9 miljard mensen. Om aan de voedselvraag van die mensen te kunnen voldoen, moet de landbouw bijna 50% meer voedsel, voer en biobrandstoffen produceren dan in 2012. DLL schetst 3 trends waar de industrie op moet inspelen om op een duurzame manier voedsel te kunnen blijven produceren.
18 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden