Lokale verkoop

Thomas Siahaya Lekkerder bij de Boer

Nieuws Lekkerder bij de Boer

Platform Lekkerder bij de Boer blijft groeien

Bij het platform 'Lekkerder bij de Boer' zijn inmiddels meer dan duizend verkooppunten aangesloten, verspreid over Nederland. Het platform speelt in op de interesse van de consument om rechtstreeks bij de boer in te kopen.
15 Februari 2022
Aldi

Nieuws Retail

Aldi breidt assortiment van Nederlands brood uit

Steeds meer supermarktketens zetten in op in eigen land geproduceerde voedingsmiddelen, zo ook Aldi. Deze week maakt de retailer bekend het assortiment van volledig Nederlands bood uit te breiden.
19 Januari 2022
bedrijfsopvolging Boerenbusiness bedrijfsovername

Nieuws Overname

Waarom kiest Albron voor overname van Buurtboer?

Cateringorganisatie Albron en initiatief 'De Buurtboer' hebben afgelopen week bekendgemaakt samen verder te gaan. Albron neemt het laatstgenoemde bedrijf op in het portfolio. Via een abonnementsmodel richt De Buurtboer zich op het leveren van vers en lokaal geproduceerde bedrijfslunches. Wat zijn voor beide partijen de voordelen van deze overname?
20 Oktober 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021
Korte Keten Automaat

Nieuws Korte keten

Korte Keten Automaat zet lokale boer in spotlight

Weten waar je voedsel vandaan komt dat, dat is dé reden waarom steeds meer consumenten in Nederland lokale producten kopen. De Korte Keten Automaat helpt daarin een handje én zet tegelijkertijd de lokale boer in de spotlight.  In maart won het concept de Wij.land Innovatieprijs en de prijzenpot is gebruikt om een prototype te ontwikkelen. Zaterdag 9 oktober, tijdens de aftrap van Dutch Food Week in Almere, werd de eerste automaat ook echt in gebruik genomen.
11 Oktober 2021
t Nije Hoff

Interview 't Nije Hoff

'Wij tonen hele proces: van grassprietje tot kaasplank'

Stadsboerderij 't Nije Hoff van Gert-Jan en Rick Nijhoff heeft afgelopen week de publieksprijs en circulariteitsprijs van de Drentse Architectuurprijs gewonnen. Het idee voor de stadsboerderij ontstond al in 2014, maar open voor publiek zijn ze nog steeds niet. Hoe dat kan? 'Heel veel beren op de weg.' Toch blijven Gert-Jan en Rick positief. Gert-Jan vertelt meer over de uitdagingen die ze hebben moeten doorstaan in een interview met Foodbusiness.
7 Oktober 2021
Lely

Bedrijfsreportage Local2local

Met op eigen erf gebottelde melk aansluiten op trend

De vraag naar lokale producten stijgt en daar sluit robotbouwer Lely op aan met de mini-zuivelfabriek. De melk wordt op eigen erf verwerkt en gebotteld, om vervolgens aan de man te worden gebracht onder het merk 'Mijn Melk'. Bij een vierde melkveehouder is zo'n mini-zuivelfabriek geplaatst en zijn melk ligt deze week in de schappen. 
5 Oktober 2021
boerderijwinkel fruit Landwinkel

Achtergrond Lokale verkoop

Hoe groot is de rol van de landwinkel in de toekomst?

Het ‘nieuwe normaal’ komt steeds beter in zicht. Duidelijk is dat de drie kussen op een verjaardag verleden tijd zijn en dat lokale producten zijn intrede hebben gedaan bij Nederlandse huishoudens. De vraag is alleen waar die lokale producten in de toekomst vandaag worden gehaald: uit de boerderijwinkel of uit de supermarkt?
5 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden