Matyas Rehak / Shutterstock.com

Nieuws Energiekosten

Slagers vrezen voor doodsteek branche

15 September 2022 - Matthijs Bremer3 reacties

"Wat gebeurt er als de slager het bijltje erbij neer moet leggen?" Dat vraagt de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zich af in een persbericht en video. Met de nieuwe campagne wil de branchevereniging aandacht vragen voor de gevolgen van de hoge energieprijzen.

De energiekosten zijn inmiddels zo hoog dat die niet meer kunnen worden doorbelast aan de consument. In de maanden van mei tot en met augustus was de prijs van energie soms wel zes keer zo hoog als in dezelfde periode in 2021. "Gezonde slagersbedrijven kunnen hierdoor hun bedrijfsvoering nauwelijks continueren", zo is in het persbericht te lezen.

Daarbij komt dat slagers meer problemen ervaren. De kosten voor inkoop, verpakking en personeel blijven stijgen en personeel is amper te vinden, maar deze problemen zijn niet zo desastreus als de hoge kosten van energie. "Als er geen oplossing komt, is de verwachting dat zeker 50% van de ambachtelijke slagers binnenkort de deuren moeten sluiten. Dit is echt de doodsteek voor de branche'', vertelt Marian Lemsom, directeur van de KNS.

Wat de branchevereniging betreft, is er nog meer één uitweg. De overheid moet met een oplossing komen voordat de ambachtelijke slager uit het straatbeeld verdwijnt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.
Reacties
3 reacties
Peter 16 September 2022
Geweldig! Slagers zijn dierenbeulen. Dierenbeulen kunnen we missen als kiespijn. Vooruitgang!
Jeroen 17 September 2022
Waarom moet de overheid een beroep dat dood aan het gaan is, beschermen? Er zijn zoveel beroepen verdwenen omdat de maatschappij ze niet meer nuttig vonden. Onze samenleving is aan het veranderen, dus veranderen de beroepen mee. Beroepen die niet mee kunnen veranderen, houden op met bestaan.
A.G. Hol 17 September 2022
DE overheid (lees de belastingbetaler de burger) moet helemaal niks. Die hele dierenbeulen branche moet sws stoppen. Waarom moet de overheid een bedrijfstak die overbodig is en drijft op structureel ernstig dierenleed steunen? Er gaat al veel te veel geld naar die vee industrie en alles wat daar mee samenhangt. Waarom in godsnaam?
U kunt niet meer reageren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Opinie Kasper Walet

Groene energie waait en schijnt ook uw kant op

Opinie Kasper Walet

Tijd om keihard op rem te trappen in energietransitie

Analyse Energie

Mogelijk kaper op de kust op LNG-markt

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden