JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Missers 'down under' tekenen resultaat Saputo

10 Juni 2024 - Klaas van der Horst

De Canadese zuivelreus Saputo heeft over het pas afgesloten jaar een minder resultaat geboekt dan gewend van het bedrijf, ondanks een herstel in het vierde kwartaal. De omzet daalde met zo'n €300 miljoen, de winst met €40 miljoen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit de pas gepubliceerde jaarcijfers. Het Canadese familiebedrijf is vooral sterk in thuisland Canada en in de VS, maar heeft de laatste jaren een sterke expansie doorgemaakt, met name in Australië en het Verenigd Koninkrijk. In het VK is het onder meer eigenaar van het voormalige Dairy Crest en Wensleydale Cheese. Daarmee is het de grootste kaasmaker in het land.

Met name in Australië heeft Saputo vorig jaar echter een aantal tegenslagen te verstouwen gehad. Melkveehouders waren niet tevreden over de uitbetaling door Saputo, de melkaanvoer droogde op en het bedrijf maakte ook een paar commerciële missers. Het had tot gevolg dat er in het derde kwartaal een impairment moest worden doorgevoerd van zo'n €180 miljoen. 

In het vierde kwartaal werd wel weer het een en ander goed gemaakt, maar de 'scheur in de broek' die Saputo in Australië heeft opgelopen, lijkt toch het jaarresultaat te tekenen. En niet alleen dat. Kort na het bekend worden van de tegenvallende resultaten over het derde kwartaal kondigde CEO Lino Saputo jr. zijn terugtreden aan en werd Carl Colizza aangewezen als zijn opvolger. Ook werd het besluit genomen om twee fabrieken te sluiten in Australië.

De jaarcijfers van Saputo werden op de beurs ontvangen met een koersdaling. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden