Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Müller slaat met overname slag op Britse zuivelmarkt

5 Juni 2024 - Redactie Foodbusiness

Het Duitse zuivelconcern Müller heeft een slag geslagen op de Britse zuivelmarkt. Het bedrijf heeft vandaag (woensdag 5 juni) bekendgemaakt Yew Tree Dairy over te nemen. Yew Tree is met een jaarlijkse verwerking van circa 2 miljoen liter melk één van de grootste familiebedrijven in de zuivel in Groot-Brittannië. 

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Yew Tree Dairy, gevestigd in Skelmersdale (West Lancashire), produceert verse melk en room. Na aanzienlijke investeringen in de afgelopen jaren, na het verdwijnen van de Europese melkquotering, heeft het bedrijf zich ook in de productie van melkpoeder gespecialiseerd.

Müller wil met de aankoop van Yew Tree Dairy vooral de export van melkpoeder vanuit het Verenigd Koninkrijk laten groeien. Zodra de deal is afgerond, ze moet nog worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteiten, wil Müller naar eigen zeggen stevig investeren om de capaciteit van de melkpoederfabriek in Skelmersdale verder uit te breiden. 

Aantrekkelijk blijven voor grondstofleveranciers
Müller wil niet alleen haar marktpositie in het Verenigd Koninkrijk verbeteren, maar ook aantrekkelijk blijven voor Britse melkveebedrijven als leveranciers van de grondstof melk. Dit laat Rob Hutchison, CEO bij Müller Milk & Ingredients, in een toelichting op de aangekondigde overname weten. "Deze significante investering in de Britse zuivelindustrie onderstreept onze ambitie om Müller te laten groeien en een betere toekomst voor de sector op te bouwen."

Groot-Brittannië is volgens Hutchison een uitstekende plek voor de melkveehouderij en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit, welzijnsnormen en duurzaamheid. "Deze overname stelt ons in staat om in te spelen op de groei van de wereldwijde zuivelconsumptie, extra exportkansen te benutten en de veerkracht van de toeleveringsketen te blijven versterken."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden