Velder

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

6 Maart 2024 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina-dochter Zijerveld gaat voortaan door het leven als Velder. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Volgens CEO Joris Vogelpoel heeft het te maken met een nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf. 

Een woordvoerder geeft stelt dat het ook te maken heeft met een transformatie naar meer consumentgericht, Daarbij combineert de naam Velder een verwijzing naar 2 vorige bedrijfsnamen en appelleert Velder aan een product vanuit het veld, de wei.

De naamswijziging markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van traditionele kaashandel tot leverancier met kwalitatieve kaasconcepten, met een eigen rijpings- en verpakkingslocatie, zo vertelt de bekendmaking. Vogelpoel: "We vertegenwoordigen alle schakels in de wereld van kaas, van het weiland tot de distributie van onze producten. Het weerspiegelt onze visie op de kaassector en ons streven naar topkwaliteit binnen elke stap van onze keten." De naamswijziging gaat gepaard met een uitgebreide campagne om direct bekendheid te geven aan de overgang, onder meer met een video op social media.

Zijerveld Kaas werd in 2013 door FrieslandCampina gekocht van de gebroeders Zijerveld. Dit was een ingewikkelde koop, met betaling in fasen en diverse rechtszaken rond de afwikkeling ervan. Matthieu Zijerveld, een van de verkopers, richtte in 2016 bovendien een nieuw kaashandelsbedrijf op: MAAZ. Dit heeft dus een heel andere naam, maar voor de zuivelwereld bleven er twee 'Zijervelds' actief, want welk bedrijf wordt bedoeld: Zijerveld dat eigendom is van FrieslandCampina, of Zijerveld dat MAAZ heet? Dit blijft tot op de dag van vandaag nog voor verwarring zorgen. In het persbericht van Velder wordt daar niets over gemeld, maar de nieuwe naam sluit ook een stuk historie af.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina heeft Friso gelukkig nog

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina schrijft rode cijfers na moeilijk jaar

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina meldt lagere winst in Pakistan

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden