Vitalii Stock / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Weer salmonella ontdekt in Belgische Ferrerofabriek

4 Juli 2023 - Max van der Heijden

Er is wederom salmonella gevonden in de fabriek van Ferrero in het Belgische Aarlen. Tijdens een test werd de bacterie aangetroffen op de plinten in de fabriek. 

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is door Ferrero ingelicht en gaat onderzoek doen naar de besmetting. De organisatie verwacht momenteel niet dat er besmette producten de consument hebben bereikt. Iets wat Ferrero bevestigd.

Vorig jaar werden er wereldwijd meer dan vierhonderd salmonellabesmettingen gelinkt aan de fabriek in Aarlen als gevolg van de consumptie van besmette Kinderchocolade. Hierdoor werd Ferro genoodzaakt om een groot aantal producten terug te roepen. De fabriek kon in september, negen maanden nadat de bacterie werd ontdekt, de deuren weer openen. 

Ferrero heeft bevestigd dat geen eindproducten positief zijn getest of de fabriek hebben verlaten. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden