Cosun en Oost NL steken samen €8 miljoen in foodtech-scaleup Revyvee. De investering moet de productie van Revyve-producten, die gemaakt worden vanuit reststromen van de voedselindustrie, een boost geven.
Revyve gebruikt technologie om eiwit- en vezelingrediënten te produceren uit biergist. Deze ingrediënten hebben een lage CO2-afdruk en kunnen dierlijke ingrediënten en E-nummers vervangen. De ingrediënten kunnen gebruikt worden in vleesvervangers, pasta, bakkerijproducten, sauzen en snacks. Revyve werkt nu aan het opschalen van productie naar meer dan 100 ton per jaar.
Het bedrijf is momenteel in staat om met een manueel proces 400 kilo per week te produceren, laat CEO Cedric Verstraeten weten. Het biergist daarvoor komt van een van de grootste brouwers ter wereld, maar welke brouwer zeggen ze niet. Wie vorig jaar op festival Tomorrowland was heeft mogelijk al een product dat gemaakt is met de technologie geproefd. Revyve ging daarvoor de samenwerking aan met Balls and Glory.
Het bedrijf is nu in volle voorbereiding voor meerde commerciële launches in het komende jaar. "De eerste producten in de markt zullen vleesvervangers zijn, waar ons ingrediënt een beter alternatief is dan kippeneiwit (niet vegan en met een heel hoge CO2-afdruk) of methylcellulose (additief en E-nummer)." Ook wordt aan producten voor pasta en sauzen gewerkt.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.