jpstock/shuttestock.com

Nieuws Voedselwetenschappen

DSM investeert in expansie plantaardige eiwitten

6 April 2023 - Redactie Foodbusiness

DSM en ASR Dutch Science Park Fund gaan de Biotech Campus Delft samen ver ontwikkelen tot een wereldwijde koploper in biowetenschappen. Daarbij moet ook food een rol spelen.

Het doel is namelijk om het ecosysteem in Delft te laten groeien tot een unieke wereldwijd toonaangevende campus voor biowetenschappen die de Nederlandse kennissector, duurzame voedselinnovaties en de bio-based economy aanjaagt. DSM gaat de komende 20 jaar zo'n €500 miljoen investeren in vastgoed op het terrein.

Het ASR Dutch Science Park Fund investeert in het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor dat ontwikkeld wordt voor het DSM bedrijfsonderdeel Food & Beverage. Na de fusie met Firmenich moet dit de gecombineerde business unit Taste, Texture & Health. Dit pand moet in 2025 worden opgeleverd. Het kantoor zal naast moderne open kantoorruimtes ook geavanceerde faciliteiten voor toepassingen in voeding bevatten. Hier kunnen alternatieve plantaardige eiwitten voor vis en vlees, kaas en andere oplossingen voor de zuivel, bakkerij- en brouwerijsector worden ontwikkeld. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden