FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Nieuwe topman van FrieslandCampina bekend

17 Maart 2023 - Wouter Baan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort CEO actief was. 

Van Karnebeek was een groot deel van zijn werkzame leven in diverse commerciële en management functies actief bij bierbrouwer Heineken en heeft daarmee ervaring in foodsector. Pas sinds september 2022 was hij CEO van GreenV, maar stapt nu dus over naar FrieslandCampina. Met de komst van Van Karnebeek heeft FrieslandCampina verrassend snel een nieuwe CEO gevonden. Ongeveer anderhalf maand geleden gaf Schumacher zijn vertrek te kennen. 

Jan Derck van Karnebeek is per 1 juni de nieuwe CEO van FrieslandCampina.

Sybren Attema, voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina en tevens van de Raad van Commissarissen, is content met de benoeming van Van Karnebeek en spreekt van een zeer ervaren leider op gebied van consumentenproducten met een sterke focus op waardecreatie. Dit is iets waar FrieslandCampina de afgelopen jaar al nadrukkelijk op inzette. Tevens heeft van Karnebeek ervaring in China, wat voor FrieslandCampina een belangrijke afzetmarkt is. 

Van Karnebeek zelf geeft aan vereerd te zijn met zijn benoeming als CEO van FrieslandCampina dat hij beschouwt als een modern consumentenbedrijf. "Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en leden-melkveehouders van FrieslandCampina verder te werken aan de groei en toekomstbestendigheid van deze mooie onderneming en coöperatie", zo geeft hij aan. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina heeft Friso gelukkig nog

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden