Michael D Edwards / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Kellogg maakt namen nieuwe bedrijven bekend

16 Maart 2023 - Max van der Heijden

Kellogg heeft de namen bekend gemaakt van de twee bedrijven waarin het concern zich gaat opsplitsen aan het einde van dit jaar. 

De internationale snack en ontbijtgranentak krijgt de naam Kellanova. WK Kellog CO wordt de naam van de Noord-Amerikaanse ontbijtgranentak. Kellog kondigde de opsplitsing vorig jaar aan. Het bedrijf hoopt op die manier dat de twee bedrijven flexibeler kunnen opereren. Ook de internationale noodle-tak, de plantaardige tak en de Noord-Amerikaanse diepvriesvoedseltak worden onderdeel van Kellanova. Dat bedrijf wordt geleid door Steve Cahillane, nu al CEO en bestuursvoorzitter van Kellogg. Gary Pilnick, vice-voorzitter en CLO wordt CEO van WK Kellogg Co. Consumenten in de winkel gaan waarschijnlijk niet veel merken van de transitie. Beide bedrijven blijven de merknaam Kellogg voeren op hun producten. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden