Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Duitse autoriteit RAL gaat Nutri-Score controleren

27 Februari 2023 - Max van der Heijden

Duitsland heeft een toezichthouder aangewezen die moet toezien op het Nutri-Score-keurmerk en misbruik moet voorkomen. Ral, zoals de toezichthouder heet, gaat zorgen voor de verificatie van de registratie, de berekening en het gebruik van het scoresysteem. 

Ophelia Nick, parlementair staatssecretaris bij het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw zegt in een statement: ''Steeds meer voedingsmiddelen krijgen de Nutri-Score. Met een onafhankelijk orgaan voor markttoezicht en het opsporen van misbruik wordt de Nutri-Score verder versterkt als een betrouwbare gids voor consumenten bij het kiezen van levensmiddelen.''

Ral kent al andere keurmerken toe, zoals het Europees Ecolabel, het Blue Angel-keurmerk en het eigen Ral-keurmerk. 

Nutri-Score
De Nutri-Score ligt onder vuur vanwege het simplistische model. Daarom werd het vorig jaar in Italië verboden, tenzij het vergezeld ging met een waarschuwing over de methodologie achter het systeem.

Ral test en kent ook Blue Angel-keurmerken toe - een Duitse geloofwaardigheidsindicator voor het milieu - en EU Flower-keurmerken - een vrijwillig EU-keurmerk in de vorm van een paardenbloem. Het label wordt momenteel herzien en een comité heeft wijzigingen voorgesteld wat betreft het suiker-, zout- en eiwit gehalte.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden