Shutterstock

Nieuws Ondernemen

VanDrie zet met Gosschalk stap in varkensvlees

30 Januari 2023 - Redactie Foodbusiness

De VanDrie Group en Exportslachterij J. Gosschalk en Zn in Epe onderzoeken een vergaande samenwerking. Die moet erin resulteren dat de VanDrie Group een meerderheidsbelang in Gosschalk verwerft. Hierover is een intentieverklaring getekend.

Deze afspraak tussen beide familiebedrijven moet namelijk nog nader worden uitgewerkt en vereist goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De bedrijven zien naar eigen zeggen kansrijke mogelijkheden om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Gosschalk vorm te geven. Sterke inzet van beide aandeelhouders zal bijdragen aan het investeringsvermogen en leiden tot synergievoordelen.

Bedrijf stilgelegd in 2021
Exportslachterij J. Gosschalk en Zn B.V. uit Epe verwerkt rund- en varkensvlees en heeft over 2022 een omzet van €200 miljoen gerealiseerd. Het bedrijf kwam in 2021 in conflict met de NVWA over de wijze waarop dieren werden behandeld bij het ingaan van de slachtlijn. Daarbij werd de lijn voor een aantal weken zelfs helemaal stilgelegd en mocht pas weer worden opgestart onder verscherpt toezicht. Begin 2022 ging de onderneming weer terug naar normaal. Deze episode heeft het bedrijf schade toegebracht. In hoeverre de gevolgen daarvan meespelen in de nu gezette stap, wordt niet vermeld.

Markt varkensvlees
Zou de ingezette stap doorgaan, dan betreedt de VanDrie Group daarmee voor het eerste ook de varkensvleesmarkt. VanDrie produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen. Het bedrijf heeft een omzet van €2,75 miljard en biedt werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen. Beide ondernemingen zien uit naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en een gedeelde visie op de markt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden