Bio Energy Coevorden

Nieuws Bedrijven

VanDrie blijft na verkoop betrokken bij biovergister

16 Januari 2023 - Linda van Eekeres

VanDrie Group verkoopt een groot deel van haar belang in biovergister Bio Energy Coevorden (BEC) aan het Zwitserse Varo Energy. Het vleesverwerkingsbedrijf levert al langere tijd organische afvalproducten als grondstof voor de productie van biogas en blijft dit doen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varo verwerft 80% van de aandelen. De oprichters van BEC, de familie Jacobs, houden 15% van de aandelen en de VanDrie Group die een kwart in handen had, behoudt 5%. De groep participeerde sinds begin 2021 in BEC.

Afgelopen april maakte BEC bekend medio 2023 een tweede vergistingslijn in gebruik te willen nemen waardoor de productie van groen gas van 26 miljoen kubieke meter per jaar opgevoerd kan worden naar 50 miljoen kubieke meter. De huidige doelstelling is om de productie van biogas naar 100 miljoen kubieke meter per jaar laten groeien. Daarvoor zijn grote investeringen nodig. "Met Varo als belangrijke aandeelhouder kan BEC de productie van groen gas komende jaren sterk uitbreiden", motiveert een woordvoerder van VanDrie desgevraagd de verkoop van (het grootste deel van) de aandelen.

De deal wordt half februari afgerond. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Tegenover Reuters zei Varo-CEO Dev Sanyal dat het gaat om de grootste acquisitie van de onderneming sinds 2015 en dat Varo honderden miljoenen dollars investeert. 

VanDrie houdt dus nog een klein belang in het energiebedrijf. "De activiteiten van BEC vormen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie, die ook van belang is voor de VanDrie Group. Zo levert de groep al langere tijd organische afvalproducten die vrijkomen in de vleesverwerking als grondstof voor de productie van biogas. Dit wil het bedrijf blijven doen", aldus VanDrie. Om hoeveel organische afvalproducten het gaat doet het bedrijf geen uitspraken.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden