VanDrie Group

Nieuws vanDrie Group

VanDrie Group presteerde fors beter in 2e coronajaar

4 Januari 2023 - Klaas van der Horst

De VanDrie Group heeft in het tweede coronajaar fors beter gepresteerd dan in het eerste. Dit kwam vooral door betere vleesprijzen, maar eigenlijk werd over de hele linie beter gepresteerd. De omzet steeg in 2021 met 19%, de winst met ruim 38%.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omzet van de groep kwam in 2021 uit op €2.754 miljoen, wat €437 miljoen meer is dan in het jaar ervoor. De winst steeg met €28,7 miljoen naar €103 miljoen, zo blijkt uit het pas gedeponeerde jaarverslag.

De onderneming profiteerde van het herstel van de kalfsvleesprijzen. Die waren in 2020 naar een bijzonder laag niveau gedaald. Vanaf de zomer van 2021 herstelden de prijzen en ging de kalfsvleesketen weer beter draaien.

Vlees, voer, zuivel
De VanDrie Groep is niet alleen vlees, wat wel eens wordt vergeten. Ook een belangrijk deel van de omzet wordt behaald met veevoer (mede voor klanten buiten de integratie) en met de zuivelhandel en verwerking (met name Melkweg, Eurolat, Serum Italia).

Behalve in Nederland heeft de groep productievestigingen in nog 4 Europese landen: Frankrijk, Italië, Duitsland en België. Het belang van deze activiteiten blijkt deels uit de verdeling van de omzet. In 2021 werd 13% van de omzet behaald in Nederland (€361 miljoen), terwijl 68% werd behaald in de rest van de EU (€1.870 miljoen). Buiten de EU werd de overige 19% van de omzet behaald (€521 miljoen).

Meeste groei buiten EU
In alle drie de afzetgebieden werd toen ook meer omzet behaald dan in 2020, waarbij de afzet buiten de EU het sterkst toenam.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden