Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Boerenbond Italie gruwt van maffianamen

27 December 2022 - Max van der Heijden

Het is de Italiaanse boerenbond Coldiretti een doorn in het oog dat buitenlandse restaurants en voedsel- en drankproducenten merknamen gebruiken die een associatie met de maffia hebben. 

Cosa Nostra Whiskey uit Schotland, Restaurant Don Corleone in Finland of Burger Maffia in Duitsland, zijn voorbeelden van restaurants en bedrijven die pronken met de naam van de criminele organisatie en zo hopen klanten te lokken.

Daar is Coldiretti dus helemaal klaar mee. Op een beurs in Palermo werd de afschuw over deze praktijk uitgesproken. Uit onderzoek waren driehonderd bedrijven naar voren gekomen die goede sier maken met aan de maffia gerelateerde namen. Als het aan de president van Coldiretti Ettore Prandini ligt, verbiedt de Europese Commissie dit soort merknamen.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden