Eigen foto

Nieuws Bedrijven

Arla vindt weer afwijkende biozuivel

2 December 2022 - Klaas van der Horst

Arla Foods in Nijkerk heeft in de voor dagen nog twee productiecharges biologische melk in 1 literpakken uit de roulatie moeten nemen. Dit meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gaat volgens het bedrijf om melk met een THT-datum van 29/11 en 1/12. Het grootste deel van deze productiecharges heeft de consument niet bereikt, maar een beperkt deel is wel in de winkel terechtgekomen. Dit heeft geleid tot klachten over smaakafwijkingen en terugname. Volgens Arla zijn de problemen beperkt gebleven tot de genoemde 2 partijen en zijn de afwijkingen mede aan het licht gekomen door verscherpte kwaliteitscontroles in de fabriek.

Deze zijn ingesteld na eerdere problemen door weglekkend koelwater in oktober. Toen waren ook verschillende soorten verpakkingen en producten getroffen. Dat is nu niet het geval. Arla stelt dat de jongste problemen een andere oorzaak hebben dan die in oktober, maar het bedrijf weet geen concrete oorzaak te noemen van de smaakafwijkingen. Voorlopig blijft de verscherpte controle van kracht. Andere maatregelen, zoals een kortere THT-termijn, zijn niet aan de orde, zo wordt gesteld. Arla neemt alle nodige maatregelen om nieuwe problemen te voorkomen, zo geeft het bedrijf aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden