JessicaGirvan / Shutterstock.com

Nieuws Just Eat

Just Eat sluit deal met Britse supermarktketen

21 December 2021 - Kimberly Bakker

Supermarktketen Asda in het Verenigd Koninkrijk heeft een overeenkomst gesloten met Just Eat. Dat betekent dat het thuisbezorgplatform ook boodschappen gaat bezorgen. In eerste instantie zijn vanaf januari vijf locaties aangesloten. In de loop van het jaar wordt dat aantal uitgebreid, zo meldt het platform in een persbericht.

Just Eat, een onderdeel van Just Eat Takeaway, gaat in het Verenigd Koninkrijk vanaf januari ook boodschappen bezorgen. Het heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met supermarktketen Asda. In eerste instantie gaat het om vijf locaties, die begin volgend jaar bekend worden gemaakt. Verwacht wordt dat de samenwerking in de loop van het nieuwe jaar wordt uitgebreid naar de rest van het Verenigd Koninkrijk. De samenwerking sluit aan bij het doel van Just Eat om het supermarktaanbod fors uit te breiden.

Voor Asda is het een mogelijkheid om het aantal beschikbare bezorgopties uit te breiden. Simon Gregg, vicepresident Online Grocery bij Asda, meldt: "Door samen te werken met Just Eat kunnen we klanten op nieuwe locaties de mogelijkheid bieden te kiezen uit een breed scala aan boodschappen voor snelle levering. Door de proef wordt Asda ook toegankelijker voor een breder klantenbestand door de aanzienlijke aanwezigheid van Just Eats in de on-demand voedselbezorgingsruimte."

Geen effect op de beurskoers
De aangekondigde samenwerking met supermarktketen Asda uit zich niet in de beurskoers van Just Eat Takeaway. Die opende dinsdag 21 december op €45,42 per aandeel. Dat is een min van ongeveer 3% vergeleken met een week eerder; toen stond de koers op €46,88 per aandeel. Afgelopen zes maanden is de koers van Just Eat Takeaway met bijna 40% gedaald, na publicatie van tegenvallende resultaten en de overname van het Amerikaanse Grubhub.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden