Online supermarkt

Just Eat Takeaway

Nieuws Just Eat

Just Eat sluit deal met Britse supermarktketen

Supermarktketen Asda in het Verenigd Koninkrijk heeft een overeenkomst gesloten met Just Eat. Dat betekent dat het thuisbezorgplatform ook boodschappen gaat bezorgen. In eerste instantie zijn vanaf januari vijf locaties aangesloten. In de loop van het jaar wordt dat aantal uitgebreid, zo meldt het platform in een persbericht.
21 December 2021
Online boodschappen

Nieuws Ochama

China opent eerste filiaal van webwinkel JD in Leiden

Een van de grootste webwinkels ter wereld, JD.com, gaat ook verschillende fysieke winkels in de Europese Unie openen. De primeur is voor Leiden, waar het eerste filiaal op 11 november de deuren opent. De oprichters achter het Chinese bedrijf geven aan dat in Nederland onder meer voeding, huishoudelijke apparaten en producten op het gebied van gamen en thuisleven zullen worden verkocht.
9 November 2021
Picnic

Nieuws Picnic

Bill Gates investeert gigantisch in Picnic

Online supermarkt Picnic heeft de ambitie om uit te breiden in onder meer Duitsland en Frankrijk. Die ambitie lijkt het nu te kunnen verwezenlijken. Het Nederlandse bedrijf heeft namelijk €600 miljoen opgehaald in de financieringsronde die wordt geleid door het investeringsfonds van Bill Gates, zo maakt het bedrijf donderdag 16 september bekend.
16 September 2021
Online boodschappen

Nieuws Consumentengedrag

'Inzet op e-commerce blijft ook na corona belangrijk'

Ook na de coronapandemie moeten winkelketens – en dan vooral de supermarktketens – blijven inzetten op e-commerce. Dat stelt marketingbureau Acosta. Uit een onderzoek naar pandemische winkelgewoonten blijkt dat het online bestellen van de boodschappen een van de blijvende trends is na de crisis. Abonnementsdiensten zijn daarbij in opkomst.
31 Augustus 2021
Grab &Co

Interview Catering

24/7-aanbod met nieuw cateringconcept Grab &Co

Stampvolle bedrijfsrestaurants hadden in maart vorig jaar van de een op de andere dag geen klanten meer. Nu kantoren weer drukker worden, wordt duidelijk dat dagelijks met alle collega's aanschuiven voor de lunch er niet meer inzit. Een aantal dagen per week thuiswerken, lijkt een blijvertje. Cateraar Leo - Love Good Food komt daarom samen met de zakelijke boodschappenbezorger Telesuper met een nieuw cateringconcept: Grab &Co.
1 Juli 2021
Online boodschappen

Achtergrond Retail

'Digitale schap is ook post-corona onmisbaar'

Alan Porter laat een plaatje zien op een website. 'Biologische tomaten staat er, maar die tomaten lijken verdacht veel op aardappelen.' Hij bedoelt maar: 'Dit is niet owning the digital shelf.' Porter is content strateeg en directeur productmarketing  bij softwarebedrijf Nuxeo. Volgens hem zijn bedrijven door de coronapandemie meer dan ooit gedwongen om te bedenken hoe ze online met hun klanten omgaan.
18 Juni 2021
Picnic

Analyse Picnic

Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

Picnic, de enige Nederlandse supermarkt die geen winkelpand heeft, ziet dankzij de coronacrisis het klantenbestand explosief groeien. Vorige week werd bekend dat Picnic de online-tak wordt van Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland. Ook in Frankrijk worden de eerste stappen gezet. Picnic mikt dit jaar op een omzet van een miljard, maar winst maakt de onlinesupermarkt nog niet.
11 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief