Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Vreugdenhil

Vreugdenhil neemt nieuwe droogtoren in gebruik

15 December 2021 - Kimberly Bakker

Na veertig jaar heeft Vreugdenhil Dairy Foods de oudste sproeidroogtoren van de melkpoederfabriek in Gorinchem vervangen. Vandaag (woensdag 15 december) is de nieuwe droogtoren in gebruik genomen. "Feitelijk hebben we een nieuwe fabriek gerealiseerd", meldt CEO Albert de Groot over het vervangingstraject.

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de oudste sproeidroogtoren van de melkpoederfabriek in Gorinchem na veertig jaar van de hand gedaan. "De droogtoren is het hart van onze productie. Hier verwerken we onze melk tot poeder", meldt Albert de Groot, de CEO van Vreugdenhil Dairy Foods, in een persbericht. "Het vervangingstraject was zeer complex; er ging meer dan een jaar aan voorbereidingen aan vooraf. Mooi om te zien dat alles nu werkt."

De 'oude' toren was volgens de zuivelaar ook nodig aan vervanging toe. "Die toren dateerde uit de jaren 80 en had ook een ontwerp uit die tijd. Weliswaar zijn door de jaren heen aanpassingen geweest voor modernisering, maar op een gegeven moment houdt het op", aldus De Groot. Afgelopen september is gestart met het vervangen van de volledige toren. Dat houdt in dat ook het gebouw, de gevelbeplatingen, bekabeling en alle automatisering vernieuwd moest worden. "Feitelijk is er een nieuwe fabriek gerealiseerd."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Grondstoffen

Volle melkpoeder prijzig, maar kent trouwe kopers

Analyse Grondstoffen

Steeds kleinere rol voor China op melkpoedermarkt

Nieuws Grondstoffen

Mondiale voedselprijzen opnieuw gestegen

Analyse Grondstoffen

Melkpoederexport naar China stuit op muur

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden