Agrifoto

Nieuws Babymelkpoeder

FrieslandCampina zet mes in productie Borculo

9 December 2021 - Redactie Foodbusiness2 reacties

FrieslandCampina wil de productie van babymelkpoeder in de fabriek in Borculo afschalen. Dat als gevolg van overproductie nu de Chinese vraag flink is teruggevallen. Het voorgenomen besluit houdt in dat vijftien mensen hun baan verliezen.

De afzet van babymelkpoeder staat onder druk, omdat China door de slinkende geboortecijfers lagere volumes importeert. Het gevolg hiervan is dat de fabriek in Borculo met overcapaciteit kampt. FrieslandCampina heeft besloten de vijfploegendienst af te schalen naar een drieploegendienst, zo blijkt uit een interne memo. De vijftien medewerkers waarvoor het doek valt, zijn intussen op de hoogte gesteld.

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina gaat het om uitzendkrachten en wordt gesneden in de flexibele schil van het bedrijf. De hoeveelheid melk die in ingrediëntenfabriek in Borculo wordt verwerkt, is relatief beperkt ten opzicht van andere fabrieken. 

Vraag structureel lager
De ontslagronde komt bovenop het bezuinigingsplan dat FrieslandCampina eind vorig jaar ontvouwde en nog steeds loopt. Hierin worden 1.000 van de 24.000 banen gesaneerd. De babymelkpoederproductie in Borculo werd zes jaar geleden fors opgeschaald toen de marktomstandigheden veelbelovend waren. CEO Hein Schumacher liet recent weten dat de goede Chinese vraag niet meer terugkomt, mede ook als gevolg van stevige concurrentie van lokale spelers.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reacties
2 reacties
Kar 22 December 2021
Meeste duurzaam fabriek van frieslandcampina die nog geen 6 jaar staat, heeft nu overcapaciteit. De managers zatten gewoon te pitten afgelopen 6jaar...fabriek die bijna alle recepten kan maken wordt zo in verkoop gedaan..het wordt tijd dat Amersfoort eigen onderzoek gaat doen, naar hun goed betaalde managers.
H 22 December 2021
Ja wel logisch dit. Andere fabrieken zijn duurzamer en per ton productie is het een dure fabriek.
U kunt niet meer reageren.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Achtergrond Ondernmen

FrieslandCampina goed gepostioneerd nu in Azië

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden