Shutterstock

Nieuws Kwartaalcijfers

Greenyard boekt positieve resultaten

16 November 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Greenyard heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar positieve resultaten geboekt. De omzet ligt nu 0,8% boven het niveau van vorig jaar in dezelfde periode. Zowel het Fresh-segment als het Long Fresh-segment boeken winst.

De omzet van Greenyard is over de eerste helft van het gebroken boekjaar naar €2,15 miljard gestegen. Dat is een plus van 0,8% met dezelfde periode vorig jaar. Op de Euronext in Brussel was het positieve sentiment zichtbaar. Het aandeel van Greenyard noteerde dinsdagochtend 16 november €9,31, tegen €8,63 op woensdagmiddag 10 november. De aangepaste Ebitda (de brutobedrijfswinst) steeg van €76,9 miljoen naar €82,6 miljoen.

Door de sterke resultaten past het handelsbedrijf de winstverwachting voor het lopende boekjaar aan. Greenyard rekent op een aangepaste Ebitda van €165 miljoen. Eerst was dat €160 miljoen. Volgens Belgische analisten is de Ebitda nog altijd in lijn der verwachting, en boekt Greenyard vooruitgang in het verlagen van de schuld. In juli werd bekend dat het bedrijf steun kreeg van een bankenconsortium en een garantie van investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse overheid voor herfinanciering van de schuld.

Positieve trends
De nettowinst van Greenyard kwam het eerste semester uit op €8,5 miljoen. De omzetstijging in het gebroken boekjaar is voornamelijk te danken aan de positieve trends in zowel het Fresh- als in het Long Fresh-segment, aldus Greenyard in een verklaring. Het 'Fresh-segment' is met 10,1% gestegen. Consumenten zijn - mede door de coronacrisis - veel meer bezig met gezonde voeding. Daardoor wordt meer uitgegeven aan groenten en fruit.

De omzet in 'Long Fresh' is met 3,2% toegenomen. Het volumeverlies in het foodservicekanaal, door de coronamaatregelen, werd gecompenseerd door een volumegroei in de retail en nieuwe verkoopcontracten. In het Verenigd Koninkrijk werd de omzet wel afgeremd door verstoringen van de toeleveringsketens. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden