Albert Heijn

Nieuws Overname

Worstenmaker Stegeman valt in Belgische handen

7 Oktober 2021 - Wouter Baan

Worstenmaker Stegeman, één van de bekendste vleeswarenproducenten in ons land, wordt overgenomen door het Belgische vleesconcern Ter Beke. Daarmee gaat er opnieuw een nieuwe eigenaar met Stegeman aan de haal.

Ter Beke koopt Stegeman voor een onbekend bedrag van de huidige Spaanse eigenaar de Campofrio groep, dat op zijn beurt weer onderdeel is van Sigma Food Group uit Mexico. De Belgische vleesproducent nemen in de package deal ook Imperial Meat over van Campofrio, dat naar verluidt geld nodig heeft als gevolg van de coronacrisis.  

Meermaals van eigenaar verwisseld
Stegeman is afgelopen jaren al meerdere malen van eigenaar gewisseld. Het bedrijf is halverwege de jaren vijftig opgericht door de gelijknamige slagersfamilie en kwam twintig jaar later in handen van olieconcern BP. Vervolgens verwisselde Stegeman nogmaals meerdere keren van eigenaar, waaronder de Amerikaanse vleesgigant Smithfield.

In 2018 sloot Stegeman zijn hoofdvestiging in Deventer. Een gedeelte van de productie werd toentertijd overgeplaatst naar de fabriek in het Overijsselse Wijhe.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden