Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina hangt miljoenenstrop boven hoofd

8 Juni 2021 - Redactie Foodbusiness

FrieslandCampina hangt een miljoenenstrop boven het hoofd in een rechtszaak die een zakelijke klant van het coöperatieve zuivelconcern heeft aangespannen in Thailand. De rechter oordeelt dat FrieslandCampina €57 miljoen schadevergoeding moet betalen. Het concern gaat in hoger beroep.

Dit heeft FrieslandCampina dinsdagmorgen (8 juni) bekendgemaakt. De uitspraak van de rechtbank in Thailand was op 31 mei van dit jaar. Op basis van de interpretatie van het contract tussen FrieslandCampina en deze klant concludeert de rechtbank dat FrieslandCampina tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant, meldt het concern in een verklaring.

Op basis van dit vonnis moet FrieslandCampina de klant compenseren voor een totaalbedrag van Thai Baht 2,2 miljard (€ 57 miljoen). FrieslandCampina is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is deze contractuele relatie gestopt. Mogelijke gevolgen voor de resultaten van FrieslandCampina worden bestudeerd, meldt het concern.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Achtergrond Ondernmen

FrieslandCampina goed gepostioneerd nu in Azië

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden