avid Tonelson / Shutterstock.com

Nieuws Dole

Hoofdkantoor Dole komt naar Nederland

14 April 2021 - Kimberly Bakker

Het Europese hoofdkantoor van Dole Packaged Foods verhuist van Parijs naar Rotterdam. De reden? Rotterdam is goed bereikbaar en Nederland staat volgens het bedrijf bekend om logistieke expertise en innovatiekracht.

Dole Asia Holdings is het moederbedrijf van Dole Worldwide Packaged Foods en staat bekend als wereldleider in verpakte fruitproducten, gezonde snacks en diepvriesfruit. Het brengt vooral fruit vanuit de Filipijnen en Thailand op de markt. Het Europese hoofdkantoor stond in Parijs, maar verhuist nu dus naar Rotterdam. Logistieke expertise en de Nederlandse innovatiekracht zijn de drijfveren achter de verhuizing.

Gezondheid voorop
Daarnaast stelt Dole zichzelf verschillende doelen met betrekking tot voeding, verduurzaming en de maatschappij. Het komt erop neer dat het wil bijdragen aan gezonde voeding voor 1 miljard mensen, zo stelt directrice Isabelle Spindler-Jacobs bij Nieuwe Oogst. Geraffineerde suikers, fossiel verpakkingsmateriaal en CO2-uitstoot zijn daarbij uit den boze. Het verlies van voedsel in het productieproces moet eveneens tegen 2025 tot nul worden teruggebracht.

Dat het fruitbedrijf komende jaren verder inzet op gezonde voeding is niet vreemd. Gezondheid speelt voor de consument immers een steeds belangrijkere rol. Het coronavirus heeft deze trend flink versneld.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden