Milcobel

Nieuws Grondstoffen

Roomijs steeds belangrijker voor Milcobel

28 Juni 2024 - Klaas van der Horst

Milcobel Group zit niet in de beste periode sinds haar bestaan, maar de roomijsactiviteiten van het Belgische coöperatieve zuivelconcern draaien wel beter. Dit blijkt uit het gedeponeerde jaarverslag van het bedrijf.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder dit jaar meldde Milcobel al vorig jaar een lagere totaal omzet te hebben geboekt dan in 2022 en dat het bedrijf ook in de rode cijfers was terechtgekomen. Dit onder meer door problemen door een softewareproject. Uit een toelichting blijkt dat dit in de vestiging in Brugge leidde tot allerlei bijkomende problemen, waardoor maandenlang geen kaas kon worden uitgeleverd, wat ook verlies van klanten tot gevolg had.

De zuivelomzet liep ook als geheel terug, van €1.049 miljoen in 2022 naar €901 miljoen in 2023. De ijsomzet daarentegen steeg van €317 miljoen naar €405 miljoen. Ook het rendement liep op. Volgens Milcobel door een aantrekkende vraag naar private label ijs, wat ten koste ging van merkproducten. Er werd een recordhoeveelheid van 190 miljoen liter ijs verkocht.

Milcobel zou de ijsdivisie overigens nog steeds willen verkopen.
Ondanks dat Milcobel vorig jaar minder omzet boekte en verlies leed, steeg volgens het jaarverslag toch het eigen vermogen. Dit blijkt het gevolg van een herwaardering ter grootte van €14,5 miljoen. Tegelijkertijd liep ook het totaal aan schulden met bijna €16 miljoen op. In een toelichting, en mogelijk ook waarschuwing, wijst de onderneming op de sterk gestegen rentekosten die verband houden met de schuldenlast.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden