Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Thanksgiving brengt rust op grondstoffenmarkt

24 November 2023 - Max van der Heijden

Thanksgiving heeft voor een rustige dag gezorgd op de grondstoffenmarkt. In Londen daalde de robustakoers scherp en zat suiker in de lift. De gasprijs steeg door de komst van kouder weer naar Europa. Dit is de Markt Starter van 24 november 2023.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijs op de Matif is donderdag gedaald. Vanwege Thanksgiving was er geen handel op de CBoT. Een Oekraïense wet die mogelijk minimumexportprijzen voor graan kan introduceren, stuit op protest van Oekraïense graanhandelaren.

Soja
Vanwege Thanksgiving is er donderdag geen soja verhandeld op de CBoT.

Suiker
De suikerprijs op de ICE in Londen is hoger gesloten. Een hoge hoeveelheid suiker wacht in Brazilië op de export. De USDA schat de Europese suikerproductie 3% hoger in.

Koffiebonen
De robusta-prijs is donderdag scherp gedaald. In Vietnam zijn de binnenlandse prijzen stabiel. De nieuwe oogst moet nog op gang komen, een gebrek aan zonlicht zorgt ervoor dat de bonen niet goed drogen.

Palmolie
De Maleisische palmolieprijzen zijn donderdag gedaald. De koers volgde de sojaolie-prijzen op de Dalian en de ruwe olieprijzen omlaag.

Aardgas
De Europese gasprijs steeg donderdag. Ruime voorraden houden de prijs stabiel ondanks het kouder wordende weer in Europa. De vraag naar energie gaat aanzwengelen door de kou, maar de verwachting is dat de opbrengst uit windenergie flink stijgt.

Brent-olie
De Brent-olieprijs is donderdag licht gedaald. De prijs staat onder druk door een onenigheid tussen OPEC+ leden over productiequota's. Hierdoor is de bijeenkomst verzet naar het eind van de maand.

Euro/dollar
De euro/dollarkoers is donderdag licht gedaald na de mededeling dat de rendementen op Treasury-notes licht zijn gestegen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden