Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Grondstoffen

Zuivelindustrie wijst ultimatum vakbonden af

24 April 2023 - Matthijs Bremer

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NDe Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), gaat niet in op het ultimatum dat FNV en CNV donderdag 20 april aan haar gesteld hebben. De vakbonden kondigden aan dat er acties zouden volgen als er voor woensdag 26 april geen akkoord zou zijn bereikt over een nieuwe CAO.ZO), gaan niet in op het ultimatum dat het FNV en CNV Donderdag 20 april aan het FNV afgaf. Daarin kondigde de vakbond aan dat er acties zouden volgen als er voor woensdag 26 april geen akkoord zou zijn voor een nieuwe CAO.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

NZO heeft een eindbod gedaan van een loonsverhoging van 8% binnen een nieuwe CAO met een looptijd van een jaar. NZO ziet deze loonsverhoging als een grote stap en geeft aan dat er geen ruimte meer is voor verdere onderhandelingen. Het ultimatum van de vakbonden is volgens NZO niet realistisch. Het huidige eindbod is het maximale volgens NZO.

Het laatste aanbod van de vakbonden was een loonsverhoging van 10%. Nu de onderhandelingen vast komen te liggen, zet FNV in op een loonsverhoging van minimaal 14,3%. Daarnaast eist de vakbond dat lonen in de toekomst automatisch geïndexeerd worden. De NZO vindt acties onverantwoord voor de sector en stelt dat niemand gebaat is bij een situatie waarin ze tegenover elkaar komen te staan.    

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden