Photoagriculture / Shutterstock.com

Analyse Grondstoffen

Zuivelprijzen trekken aan op Global Dairy Trade

7 Februari 2023 - Wouter Baan

Maandenlang zat de zuivelmarkt in een neerwaartse trend, maar de veilingsresultaten op de vandaag (7 februari) gehouden Global Dairy Trade geven nu duidelijk een ander beeld af. Met uitzondering van magere melkpoeder trekken de prijzen aan, waarbij boter erboven uitspringt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een gemiddelde prijsstijging van 3,2% tot $3.456 per ton zit de Global Dairy Trade duidelijk weer in de lift. De boterprijs toont zelfs een plus van ruim 6,5% tot $4.745 per ton. Dit is het hoogste niveau sinds eind november. Ook cheddar en volle melkpoeder trekken duidelijk aan. Enkel de notering van magere melkpoeder blijft op een gelijk niveau steken. 

De opleving komt niet helemaal uit de lucht vallen. In Europa toont de boterprijs sinds twee weken een opwaartse lijn en ook de kaasprijzen kijken weer voorzichtig naar boven. De Global Dairy Trade bevestigt dat het verbeterde sentiment zich niet enkel tot Europa beperkt, maar mondiaal is. Waarschijnlijk is de zuivelmarkt in de afgelopen weken in negatieve zin teveel doorgeslagen en daarop volgt nu herstel. De aantrekkende vraag komt ook tot uiting in het verhandelde volume dat opklimt tot 32.582 ton.

Tegelijkertijd maakt een zwaluw nog geen zomer, want de melkaanvoer in Europa is drukkend ruim en ook de Amerikaanse aanvoer laat groeicijfers zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden