jadimages / Shutterstock.com

Nieuws Zuivel

Zuivelconsumptie VS stijgt al bijna vijftig jaar nonstop

13 Oktober 2022 - Wouter Baan

De Amerikaanse zuivelconsumptie is vorig jaar opnieuw licht toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaans landbouwministerie (USDA). De groei zit hem met name in kaas, boter en yoghurt. De consumptie van drinkmelk loopt wel wat terug. 

Afgelopen jaar groeide de zuivelconsumptie per persoon met vijf kilo tot gemiddeld 302 kilo. Sinds 1975 monitort het USDA de zuivelconsumptie en al die tijd is de trend al stijgende. Toch was het nog maar de vraag of de consumptie in 2021 verder ging stijgen. Als gevolg van de coronacrisis hanteerde de VS strenge lockdowns, waardoor de zuivelconsumptie onder druk stond, zo was de gedachte. Dit heeft de stijgende trend echter niet kunnen stoppen. Sterker nog: de groei versnelde zelfs. De consumptie van yoghurt steeg het snelst in tien jaar, de kaasconsumptie zelfs in twintig jaar. Per saldo is de gemiddelde zuivelconsumptie in de VS de afgelopen dertig jaar met krap 20% toegenomen.

Amerikanen zijn wel minder drinkmelk gaan consumeren. In 1970 dronk een inwoner gemiddeld nog bijna dagelijks een glas melk, maar dat is intussen nog maar een half glas. Naast dat de binnenlandse zuivelconsumptie in 2021 opnieuw een record boekte, steeg ook het exportvolume van zuivelfabricaten tot een all time high.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden