Albert Heijn

Analyse Eieren

Eiermarkt beweegt stabiel ondanks krap aanbod

27 Juni 2022 - Wouter Baan

De eiermarkt zit in een rustige fase. Ondanks een krap aanbod bewegen de prijzen al wekenlang vrij stabiel. Historisch gezien zijn de prijzen hoog, maar pluimveehouders hebben daar met de hoge voerprijzen geen boodschap aan.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eiermarkt staat al maandenlang in het teken van krapte, maar zakte desondanks na de traditionele paasopleving toch behoorlijk terug. Dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dus op zich ook niet zo verwonderlijk.

Ondertussen beweegt de markt al wekenlang nagenoeg stabiel. De Amsterdam Index (scharrel bruin, categorie m) staat op €10,40 per 100 eieren. Historisch gezien zijn dit hoge prijzen, maar door de eveneens hoge voer- en energieprijzen is het toch afdoende voor een fatsoenlijke marge. De kosteninflatie komt hard aan bij producenten, net als in veel andere sectoren.

Vraaguitval in vakantieperiode
Voorlopig zit een opleving van de eierprijzen er niet in, zo verwachten ook pakstations. In de zomermaanden doet de vraag vaak een stapje terug, wanneer veel Nederlanders in het buitenland op vakantie zijn. Daarmee zijn de tekorten niet opgelost, maar de verwachte vraaguitval dempen deze waarschijnlijk wel. De markt van de zogenoemde industrie-eieren (non-food toepassingen) kan dit wel gebruiken, omdat wellicht meer eieren tijdelijk afgewaardeerd zullen worden tot die categorie. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden