Shutterstock

Nieuws China

Chinezen consumeren meer dierlijke eiwitten

17 Mei 2022 - Wouter Baan

De zuivelconsumptie in China trekt snel aan. Vorig jaar steeg de gemiddelde consumptie met 10,6% tot 14,4 kilo, blijkt uit cijfers van de Chinese zuivelbranchevereniging. De stijging is een gevolg van toenemende welvaart. Ook de vleesconsumptie trekt aan.

Door toenemende welvaart hebben Chinezen meer te besteden. Die hogere bestedingen worden voornamelijk aan de consumptie van dierlijke eiwitten uitgegeven. De consumptie van vlees en gevogelte steeg zelfs met 20,5% tot gemiddeld 45,2 kilo. In tegenstelling tot zuivel, is vlees al jarenlang een van de hoofdbestanddelen van de maaltijd in China. Van oudsher is met name varkensvlees populair, maar de consumptie van rund- en pluimveevlees wint snel terrein. De consumptie van zuivel is vanouds minder gangbaar, maar groeit inmiddels wel.

De Chinese overheid stimuleert extra zuivelconsumptie door de gezondheidsvoordelen hiervan te benadrukken. De richtlijn ligt op 300 gram per dag. De zuivelindustrie in China anticipeert op de groei door producten te ontwikkelen die aansluiten bij de eetculturen van het Aziatische land. Ook werkt de Chinese zuivelindustrie naar eigen zeggen aan het verbeteren van duurzaamheid, wat veel consumenten aanspreekt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden