Shutterstock

Achtergrond Export

België blijft koning van de diepvriesgroenten

11 Augustus 2021 - Kimberly Bakker

Onze zuiderburen hebben afgelopen jaar wederom de meeste diepvriesgroenten verhandeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het gaat om een exportcijfer van 3,9 miljoen ton. Nederland staat op een tweede plaats, met een export van 1,89 miljoen ton.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de Europese Unie zijn over het afgelopen jaar 8,6 miljoen ton diepvriesgroenten verhandeld. Dat is een daling van 7,3% ten opzichte van een jaar eerder. De exportwaarde daalde in dezelfde periode met 6,5% tot $8,4 miljard. België is en blijft koning voor wat betreft de export van diepvriesgroenten, met een exportwaarde van $3,3 miljard. In absolute aantallen exporteerde het land afgelopen jaar 3,9 miljoen ton (-2,3%). Het land heeft daarmee een aandeel van 45% in de totale Europese export van diepvriesgroenten.

Nederland volgt op een tweede plek, met een export van 1,89 miljoen ton. Afgelopen jaar liet het van alle grote exporteurs wel de stevigste daling zien, namelijk een afname van 15,4%. Toch heeft het nog altijd een exportaandeel van 22%. De exportwaarde bedroeg over het afgelopen jaar $1,9 miljard. Spanje sluit de top drie af met een exportwaarde van $818 miljoen. Daarmee heeft het een aandeel van 8,5% in de totale exportmarkt van diepvriesgroenten.

Exportprijs
De exportprijs voor diepvriesgroenten is in de Europese Unie vrijwel ongewijzigd gebleven, op $974 per ton. De hoogte van de prijzen varieerden wel behoorlijk: van bijna $1.200 per ton in Frankrijk en Duitsland tot $831 in Polen en $867 in België.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden