Shutterstock

Nieuws Inflatie

Inflatie stijgt na lichte daling weer flink

29 Juli 2022

De Nederlandse inflatie, gemeten volgens de Europese methode (HICP), deed in juni een stapje terug, van 10,2% in mei naar 9,9% in juni. Deze maand loopt de inflatie opnieuw verder op en komt op 11,6%.

Voedingsmiddelen stegen in juli 10,1% in prijs, in juni was dat 9,6%. De grootste stijger blijft energie en brandstof. In juli was de prijsstijging daarvan 68,4%, meer dan in juni toen dat 59,7% was.
 
De inflatie in Nederland is (nog steeds) hoger dan in de hele eurozone. In de eurozone zelf blijft de inflatie oplopen. Van 8,6% in juni naar 8,9% in juli. België en Italië horen bij het kleine aantal landen waar de inflatie iets afzwakt, van 10,5% naar 10,4% in België en 8,5% naar 8,4% in Italië.

In Duitsland loopt de inflatie op van 8,2% naar 8,5% in juli, in Frankrijk gaat die van 6,5% naar 6,8%. Estland kent met 22,7% de hoogste inflatie in de eurozone (22% in juni). De inflatie in Malta is wel iets opgelopen, maar is met 6,5% nog steeds het laagst in de eurozone.    

foodbusiness.nl

Linda van Eekeres

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Kwartaalcijfers

Winst Yum Brands blijft achter bij verwachtingen

Nieuws Ruilvoet

Importprijzen stijgen harder dan die van export

Opinie Han de Jong

Nederland op de rand van een recessie

Opinie Joost Derks

Het pond als speelbal van politieke chaos

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief