Dossier | Coronacrisis

thuisbezorgen

Nieuws Rabobank prognoses

Rabobank verwacht 55% groei in thuisbezorgkanaal

Rabobank verwacht dat thuisbezorgen een hogere vlucht gaat nemen in 2021 (+55% tegen 39% in 2020). Voor het supermarktkanaal verwacht zij 7% groei in 2021 (in 2020 was dit 11%).
17 Augustus 2021
maaltijdbezorging Just Eat Takeaway

Nieuws Thuisbezorgen

Just Eat Takeaway plust ondanks overnames

Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft in het eerste halfjaar van 2021 een verlies geleden van €486 miljoen. De overnames van het Britse Just Eat en het Amerikaanse Grubhub waren daarvoor de voornaamste oorzaak.
17 Augustus 2021
supermarkt groente

Nieuws Supermarkten

Groei supermarkten gestokt door openen horeca

Supermarkten en groente- en viszaken voelen de heropening van de horeca in hun omzetgroei. Sinds de heropening is de groei vrijwel tot stilstand gekomen, meldt marktonderzoeker GfK. Bakkers daarentegen verkopen nog steeds goed.
16 Augustus 2021
foodbusiness appels fruit

Nieuws Fruit

Brexit doet productiekosten Britse fruittelers oplopen

Britse appel- en perentelers zien hun productiekosten flink toenemen.  Vooral gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en lonen zijn duurder geworden. Dit komt met name door de beschikbaarheid van de kwaliteit van arbeid en door de koersval van de Britse pond als gevolg van de brexit.
16 Augustus 2021
deliveroo maaltijdbezorging

Nieuws Halfjaarcijfers

Deliveroo profiteert van coronacrisis

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo heeft over het eerste halfjaar een omzet behaald van £922 miljoen. Dat is een plus van 82% met dezelfde periode vorig jaar. De stijging komt doordat de consument vaker eten bestelt. Ook is het aantal aangesloten restaurants toegenomen. De brutowinstmarge daalde van 8,8% naar 7,8% als gevolg van hogere investeringen.
13 Augustus 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Het Braziliaanse JBS, werelds grootste vleesverwerker, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.
12 Augustus 2021
McDonalds

Nieuws Kwartaalcijfers

McDonald’s presteert beter dan voor coronacrisis

Fastfoodconcern McDonald’s heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van $5,89 miljard. Dat maakt het bekend in het kwartaalrapport. Het is een stijging van 57% in vergelijking tot een jaar eerder. Ten opzichte van nog een jaar eerder, voor de coronapandemie, is een plus zichtbaar van bijna 7%. Niet alleen fysiek maakt het fastfoodconcern winst, ook het online segment is duidelijk in opkomst.
2 Augustus 2021
export vrachtvervoer

Nieuws Logistiek

Britse foodsector lijdt onder tekort aan chauffeurs

De Britse voedingsmiddelenindustrie ondervindt steeds meer hinder van het tekort aan chauffeurs. Ook zoetwarengigant Haribo meldt nu dat het uitdagingen ziet in de toeleveringsketen. Het is een gevolg van zowel de coronacrisis als de brexit. Volgens Driver Require zou er meer inzicht verworven moeten worden in de logistieke sector om de problemen op lange termijn te verhelpen. Op korte termijn is het versnellen van verlopen licenties een must, stelt de vakbond van de Britse logistieke sector.
28 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën