Milcobel

Nieuws Ondernemen

Milcobel neemt afscheid van CEO Nils van Dam

30 Januari 2024 - Wouter Baan

Milcobel stopt per direct de samenwerking met CEO Nils van Dam. De visie van de CEO komt niet langer met die van de Belgische zuivelcoöperatie overeen. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens Milcobel is er in onderling overleg voor gekozen om niet samen verder te gaan. Desondanks wordt Van Dam geprezen om zijn bijdrage aan de recente reorganisatie van de zuivelcoöperatie. Hierbij werd tevens de strategie verlegd naar een grotere focus op toegevoegde waarde. Voor de toekomst zitten de Raad van Bestuur en de scheidend CEO echter niet op één lijn.

Er wordt gewezen naar de roerige omstandigheden op de zuivelmarkt die ook begin 2024 zeer uitdagend zijn. Als gevolg van de snel dalende zuivelprijzen in 2023 werd Milcobel al gedwongen om de ambities bij te stellen. Hoewel de omzet vorig jaar bijna 20% steeg, daalde de geconsolideerde winst met 59%.

Verschil van inzicht
Voorzitter Betty Eeckhaut van Milcobel laat weten: "Onder leiding van Nils van Dam maakte Milcobel een noodzakelijke inhaalbeweging. Bij de evaluatie van het gelopen traject en het voorbereiden van de volgende stappen bleek echter een duidelijk verschil in visie tussen de Raad van Bestuur en CEO. In onderling overleg is daarom besloten de samenwerking stop te zetten. Er wordt uitgekeken naar een nieuwe CEO, waarbij het zittende directieteam voorlopig de taken van Van Dam waarneemt."

Van Dam was sinds mei 2020 CEO van Milcobel. Hij was de opvolger van Peter Koopmans, waarmee het coöperatieve zuivelconcern de samenwerking ook vroegtijdig beëindigde.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden