Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Nieuws Value4Dairy

Bill Gates stopt geld in project FrieslandCampina

29 Januari 2024 - Wouter Baan

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft $5 miljoen geïnvesteerd in Value4Dairy, het zuivelproject in Nigeria waarin FrieslandCampina optrekt met vier andere bedrijven. Met het geld kan de Nigeriaanse zuivelsector verder worden gemoderniseerd en opgeschaald, zo is de gedachte.

FrieslandCampina Wamco, Barenbrug, Agrifirm en het Nederlands-Amerikaanse bedrijf Urus hebben in Nigeria in 2021 een consortium opgericht met als doel de zuivelketen in het Afrikaanse land verder te ontwikkelen. Het pact, genaamd Value4Dairy, wordt gesteund door de Nigeriaanse overheid en is gericht om het land meer zelfvoorzienend te maken in zuivel.

Nu stapt de foundation van Bill en Melinda Gates in een nieuw project van het consortium dat naar eigen zeggen een pad effent naar een meer zelfvoorzienende, concurrerende, klimaatvriendelijke en lokaal beheerde zuivelsector. De stichting stelt $5 miljoen beschikbaar, wat de helft is van het beoogde investeringsbedrag. Of er al funding voor het resterende bedrag is gevonden, is niet bekend.

In het project worden drie zelfvoorzienende zuivelzones opgezet in drie staten van Nigeria. De ambitie is om 40.000 melkveehouders te ondersteunen die zuivelproducten gaan produceren voor meer dan vijf miljoen Nigerianen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste technieken op gebied van voer, fokkerij en marktbenadering.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Achtergrond Ondernmen

FrieslandCampina goed gepostioneerd nu in Azië

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden