Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Nestlé mixt melk en soja tot één drank

20 Oktober 2023 - Max van der Heijden

Nestlé lanceerde deze week een instant poeder in Centraal- en West-Afrika. Het product is een mix van melk en plantaardige ingrediënten en combineert soja en melk. Hierdoor bevat het essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels en het is een bron van ijzer en calcium.

Dat schrijft de Zwitserse voedingsgigant in een persbericht. Het product is door experts ontwikkeld in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Nido Milk & Soya is sinds deze week verkrijgbaar in Nigeria.

Met het product hoopt Nestlé de goede eigenschappen van melk, zoals eiwit, calcium en vitamines te combineren met de goede eigenschappen van plantaardige ingrediënten zoals essentiële aminozuren, gezonde vetten en andere voedingsstoffen. Vorig jaar draaide Nestlé een proef in Azië met een poederdrank waarin melk, soja en fruit werd gecombineerd. Die drank richtte zich specifiek op kinderen, het is onbekend of die pilot nog doorgang gaat vinden. 

Nestlé is gevraagd of Nido Milk & Soya ook buiten Afrika op de markt verschijnt, maar het bedrijf heeft op het moment van schrijven nog geen reactie gegeven op vragen van Foodbusiness

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden