Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Voorraad varkensvlees in Duitsland gehalveerd

14 Juni 2023 - Matthijs Bremer

De Duitse varkensvleesvoorraden staan op het moment op een zeer laag niveau. Door een teruglopend aantal slachtingen lukt het bedrijven in de varkensvleessector steeds minder goed om hun reserves aan te vullen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste vier maanden van het jaar waren de koelcellen veel leger dan het jaar ervoor, zo blijkt uit cijfers van de vereniging van Duitse koeling en gekoelde logistiekbedrijven (VDKL). Vergeleken met 2022 nam de omvang van de voorraden met maar liefst 50% af.

De legere voorraden komen niet als een verrassing. Sinds mei vorig jaar neemt de omvang van de voorraden af. De legere opslagen lijken een bepalende factor in de hoge Duitse varkensvleesprijzen. Door de lage beschikbaarheid is de vraag naar slachtvarkens nog altijd hoog. Al beïnvloed de hoge prijs ook de voorraden. Door de hoge varkensvleesprijs is het op het moment niet aantrekkelijk om varkensvlees op te slaan.

Europees aanbod laag
Hoewel vergelijkbare cijfers niet voor alle andere landen bekend zijn, is het aannemelijk dat de varkensvleesvoorraden ook in de rest van Europa niet ruim zijn. Het aanbod van varkensvlees nam in het eerste kwartaal van 2023 namelijk behoorlijk sterk af. In de gehele Europese Unie nam het aantal slachtingen met 7,7% af. Het Duitse slachtcijfer daalde met 8% en in Nederland nam het aantal varkens dat geslacht werd met maar liefst 9,8% af. Denemarken ging het sterkst onder schaarste gebukt. Dat land zag het aantal slachtingen met 16,3% afnemen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden