Danish Crown

Nieuws Vlees & Eiwit

Danish Crown kondigt grote reorganisatie aan

31 Januari 2023 - Matthijs Bremer

Danish Crown kondigt een reorganisatie van hun kantoren aan. Omdat het bedrijf sinds 2022 met steeds hogere kosten te maken kreeg, heeft Danish Crown besloten om 150 man in hun kantoren te ontslaan. Eerder deze maand sloot het bedrijf al een slachtlocatie in Duitsland.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Om het personeelbestand te stroomlijnen ontslaat het bedrijf 150 kantoormedewerkers. Daarvan zijn er zo'n 100 werkzaam in Denenmarken. De ontslagronde gaat samen met de integratie van de kantoren van Danish Crown Pork en Danish Crown Foods. Met de reorganisatie hoopt het bedrijf 400miljoen Deense kroon te besparen, dit is ongeveer €53,76 miljoen.

Lagere afzet en hogere kosten
De afgelopen twee jaar kreeg Danish Crown  verschillende tegenslagen te verwerken. Begin 2021 profiteerde het bedrijf nog van grootschalige exporten naar China. Vanwege de varkenspest bleef de productie van varkensvlees namelijk achter. Omdat China eigen varkensvleesketen in de zomer wist te herstellen, kwam deze grootschalige handelsstroom abrupt stil te liggen. Daarna liepen de kosten van energie en voer na de inval in Oekraïne snel op.

Daarom wordt het Deense bedrijf zichzelf gedwongen om stevig af te schalen, zo schrijft Danish Crown in een persbericht. De directie vreest dat op de oude voet doorgaan het bedrijf minder competitief maakt. Daarnaast denk het bedrijf minder kapitaal aan te kunnen trekken als ze hun manier van werken niet aanpassen.

Toekomst van fabrieken onzeker
Of Danish Crown ook hun fabrieken gaat reorganiseren kan het bedrijf nog niet zeggen. Dit is afhankelijk van de manier waarop de markt zich ontwikkelt. Eerder deze maand kondigde het bedrijf aan hun slachtlocatie in het Duitse Boizenburg te sluiten. Daarnaast verlaagt Danish Crown het aantal slachtingen in hun locatie in Bremer met 40%.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden