www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Nieuws Vleesvervangers

Suikerbietenpulp nieuw ingrediënt vleesvervangers

1 December 2022 - Matthijs Bremer

Cosun Beet Company heeft een nieuw ingrediënt voor vleesvervangers ontwikkeld. Het nieuwe ingrediënt wordt van suikerbietenpulp gemaakt en krijgt de naam Fidesse. Het nieuwe ingrediënt wordt volgende week geïntroduceerd op de beurs Food Ingredients Europe in Parijs.

"De introductie van Fidesse past binnen de strategie van Cosun Beet Company om alle componenten van de suikerbiet maximaal te benutten", vertelt CEO Paul Mesters. Cosun Beet Company houdt de pulp over bij de productie van bietsuiker. Omdat de pulp een neutrale smaak en kleur heeft, kan het voor veel soorten vleesvervangers worden toegepast.  

Om ervoor te zorgen dat Fidesse een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk heeft, wordt het product lokaal geproduceerd. Hierdoor is het product volgens Cosun Beet Company milieuvriendelijker dan de meeste andere structuurgevende ingrediënten van vleesvervangers. Omdat het product volledig plantaardig is, kan het als ingrediënt voor veganistische vleesvervangers worden gebruikt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Nieuws Vlees & Eiwit

'Nederlandse eiwitsector loopt tegen grenzen aan'

Nieuws Vlees & Eiwit

Ook Picnic en Spar gaan voor 60% plantaardig eiwit

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitsland schaalt flink op in aanbod vleesvervangers

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden