Shutterstock

Nieuws Garnalen

Morubel overgenomen door Canadezen

11 Augustus 2022 - Max van der Heijden

Het Canadese vis- en zeevruchten bedrijf Cooke is tot een overeenkomst gekomen voor de overname van de Belgische garnalenverwerker en -leverancier Morubel. Het bedrijf is nu nog in handen is van de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners. 

Morubel, gevestigd in Oostende, levert organische en bevroren zeevruchten aan winkels en wholesale in Spanje, Portugal, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Frankrijk. 

Cooke neemt Morubel over na een mislukt overnamebod op de Tassel Group uit Australië. Wel vergrootte Cooke een maand geleden zijn aandeel in het Australische bedrijf dat zich specialiseert in zalm. Cooke heeft een jaarlijkse verkoopomzet van 2,4 miljard Canadese dollar (1,82 miljard euro). Het bedrijf heeft zalmkwekerijen in Canada, de Verenigde Staten, Chili en Schotland. In Spanje wordt zeebaars en zeebrasem gekweekt. Ook heeft het een afdeling zeevruchten en wilde visserij in Noord- en Zuid-Amerika en is het eigenaar van een van de grootste garnalenkwekerijen van Latijns-Amerika. 

Morubel
Morubel is opgericht in 1954 en is in 2014 overgenomen door Bencis Capital Partners. Het bedrijf levert garnalen, rivierkreeften en krab en kweekt in ook grote tijgergarnalen, mosselen en mantelschelpen in de kwekerij in Oostende. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden