Michael D Edwards / Shutterstock.com

Nieuws Kellogg

Kellogg kent beter dan verwacht tweede kwartaal

4 Augustus 2022 - Max van der Heijden

Kellogg Company, bekend van onder meer ontbijtgranen en Pringles, zag de netto-omzet in het tweede kwartaal van 2022 met 8,7% groeien naar $3,86 miljard. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet voor het hele jaar met 7% tot 8% zal groeien. Eerder was dat nog 4%.

De segmenten snacks, noodles en de verkoop van internationale ontbijtgranen presteerden goed. De Noord-Amerikaanse ontbijtgranentak deed het beter dan verwacht. Kellogg verhoogde de gemiddelde verkoopprijs met 13,7% in het tweede kwartaal. Het verkoopvolume daalde met 1,5%. CEO Steven Cahilane zegt niet te verwachten dat de prijzen nog verder gaan stijgen tijdens het derde kwartaal. 

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de opsplitsing van Kellogg in drie onafhankelijke bedrijven in volle gang. Die moet ergens in 2023 afgerond zijn.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Ondernemen

Kellogg maakt namen nieuwe bedrijven bekend

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox