Pandriks Group

Nieuws Volkorenbrood

Populariteit van volkorenbrood groeit

20 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Volkorenbrood blijft een populaire keuze bij de Nederlandse bakker. Voor het zesde jaar op rij groeit het aantal Nederlanders dat voor deze broodsoort kiest (van 38% in 2016 naar 47% in 2021). Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) op basis van recent onderzoek van Gfk.

Ook kinderen eten meer volkorenbrood. Van 2016 tot 2021 steeg hun aandeel van periode van 37 naar 53 %. Hiermee verstevigt volkorenbrood de positie als meest gegeten broodsoort. Op de tweede plaats staat met 33 % meergranenbrood.

Voedzaam
Volkoren brood scoort het hoogst als het gaat om voedingswaarde en gezondheid. Ook consumenten lijken dit steeds vaker ook te weten. Zo geeft 74 % van de Nederlanders aan bekend te zijn met het feit dat volkorenbrood voedzamer is dan bruin (tarwe)brood. Tegelijkertijd is er is nog steeds een groep consumenten die meent dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is, terwijl dat ezelsbruggetje niet opgaat. Gelukkig is de keuze voor volkorenbrood makkelijk te maken, aldus het Nederlands Bakkerij Centrum. Heet een brood volkoren, dan zit er voor 100 % volkorenmeel in en daarmee al het 'goede' van de graankorrel.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden