Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

What's Cooking? neemt Stegeman toch niet over

5 Juni 2023

What's Cooking? (voorheen Ter Beke) trekt zich terug uit de deal om Imperial Meat Products en Stegeman te kopen. Het bedrijf kondigde de aankoop al in oktober 2021 aan, maar trekt zich nu terug omdat mededingingsautoriteiten nog steeds geen goedkeuring hebben gegeven.

Omdat de voorwaarden van de overname voor 1 juni niet waren vervuld, wacht What's Cooking? een nieuw oordeel niet af, maar trekt het na anderhalf jaar de stekker uit de procedure. Eerder werd al bekend dat de Belgische mededingingsautoriteit waarschijnlijk geen goedkeuring zou geven voor de overname. 

''Tot 1 juni 2023 bleven we ons beoogde doel nastreven. We betreuren deze beslissing te moeten nemen. Het is des te meer jammer dat een Europese groep met hoofdkantoor in België en internationale concurrentie nog steeds niet werd toegestaan om een ander bekend bedrijf met mooie merken en vestigingen in België en Nederland over te nemen. Als What's Cooking? is het belangrijk dat we een bewuste keuze maken voor onze toekomst en verkiezen duidelijkheid boven een nog verder aanslepend proces. We geloven in de sterkte van onze eigen strategie die we eerder aankondigden met focus op groei en excellente prestaties. De accelerator op vlak van duurzaamheid en innovatie zal daarom in de eerste plaats van binnenuit komen'', zegt CEO Piet Sanders in een verklaring.

Als onderdeel van de deal zou What's Cooking? zes productiefaciliteiten kopen, waarvan één in Nederland en vijf in België, van het Mexicaanse Sigma Alimentos, dat eigenaar is van Imperial Meat en Stegeman.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox