Notering zonnebloemolie

zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Zonnebloemolie goedkoop, ondanks bedreigingen

Zonnebloemolie is sinds een piek in begin maart weer langzaam iets in prijs gedaald. Het product profiteerde in eerste instantie van de dure palmolieprijs en ging mee omhoog, maar de ruime beschikbaarheid van zonnebloemolie liet de prijs weer zakken.
22 April 2024
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Prijs zonnebloemolie naar nieuw laagtepunt

De prijs van zonnebloemolie blijft dalen en heeft deze maand een voorlopig laagtepunt bereikt, menen diverse marktpartijen. Oorzaak is een royaal aanbod vanuit zowel Oekraïne als Rusland, in combinatie met een verstoorde logistiek. In de EU is het vooral Oekraïens aanbod dat op de prijs drukt.
18 Maart 2024
supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Prijs zonnebloemolie iets hoger in moeilijke markt

De prijs van zonnebloemolie is de laatste weken licht aangetrokken, door onder meer extra vraag vanuit Turkije.  Al is het product dit jaar tot nog toe lager geprijsd dan vorig jaar en zeker veel lager dan in 2022 (na februari '22 weliswaar).
19 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden