Vleesverwerking

Vion Food Group

Analyse Vion Food Group

Vleesverwerker Vion heeft moeilijk jaar achter de rug

Nederlands grootste vleesverwerker, Vion Food Group, heeft een moeilijk jaar achter de rug en deze met een negatief resultaat afgesloten. Het vleesbedrijf zag bovendien de schuldenpositie groeien.
24 Maart 2022
Tyson Foods

Nieuws Vlees

Ook Tyson ziet marges op vlees de lucht in schieten

Het Amerikaanse Tyson Foods heeft haar marges over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar fors zien verbeteren. Hoewel het bedrijf vorig jaar mei nog waarschuwde voor druk op de marges vanwege kostenstijging, hebben stijgende prijzen voor vlees het resultaat fors doen stijgen.
8 Februari 2022
varkensvlees

Nieuws Vlees

Met hogesnelheidslijn moet er meer varkensvlees zijn

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van Landbouw goedkeuring gegeven voor een nieuwe proef met hogesnelheidslijnen in de varkensvleesindsutrie. Negen varkensvleesproducerende bedrijven krijgen de mogelijkheid om te werken met deze lijnen. Het moet een hogere capaciteit opleveren en zo de leveringsproblemen in het land oplossen.
18 November 2021
Joe Biden

Nieuws Vlees

VS helpt vleesverwerkers opboksen tegen grote 4

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden verwijt slachterijen dat de consumentenprijzen voor vlees fors zijn gestegen. De manier waarop de prijsvorming tot stand komt, moet anders volgens hem. De vleesmarkt wordt teveel gedomineerd door de vier grote vleesconcerns die forse winsten boekten tijdens de coronapandemie.
9 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden