Cacao

Cacao

Analyse grondstoffen

Cacao-oogsten vallen steeds meer tegen

De cacao-oogsten in Ghana en Ivoorkust worden er naarmate de oogst vordert niet beter op. De achterstand loopt verder op en ook bestaat er een kans dat afgesproken volumes in Ivoorkust niet behaald worden. De cacaoprijs op de wereldmarkt stijgt daardoor ongemoeid verder.
7 Februari 2024
Nestle koffiebonen

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Nestlé heeft een nieuwe KitKat gelanceerd met duurzamere cacao. Deze cacao is afkomstig van cacaotelers die ondersteund worden door het duurzaamheidsinitiatief van Nestlé, 'The income accelerator'. Deze KitKat ligt in de schappen van 27 Europese landen en in mei volgt Groot-Brittannië.
2 Februari 2024
Cacao

Analyse grondstoffen

Cacaonotering op recordhoogte door tekort

De prijzen op de cacaomarkt zijn deze week tot recordhoogte gestegen door zorgen over het aanbod en het matige perspectief op verbetering op de langere termijn. Daarnaast neemt de vraag naar de grondstof, ondanks de hoge prijzen, nog niet af.
31 Januari 2024
Cacao

Analyse grondstoffen

Topproducenten profiteren amper van hoge cacaoprijs

Cacao vervolgt zijn weg op de termijnmarkt ongestoord verder naar boven. Dat heeft alles te maken met het beperkte aanbod uit de belangrijkste productieregio West-Afrika. Ondertussen maken kleinere productielanden ambitieuze plannen om de productie op lange termijn op te schalen. In tegenstelling tot cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana, profiteren zij wel van de sterk gestegen cacaoprijzen.
24 Januari 2024
Cacao

Analyse grondstoffen

Angst voor cacaotekort stuwt prijs verder omhoog

Even leek het er op dat de cacaomarkt in wat rustiger vaarwater terecht was gekomen, maar de angst voor een tekort nemen snel weer de overhand. De cacaoprijs op de termijnmarkt is weer dicht bij het hoogste niveau in ruim 46 jaar. Echter hebben de hoge prijzen ook hun invloed op de vraag.
17 Januari 2024
Nestle Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijs corrigeert stevig na forse daling

De prijs van cacao heeft deze week een behoorlijk stap naar beneden gezet, al vond er ook weer snel een forse correctie plaats. Bovengemiddeld grote regenval in 's werelds grootste producent Ivoorkust gaf wat lucht op de overspannen cacaomarkt. Angst over El Nino en de slechte oogst van 2023 namen het sentiment gouw weer over.  
10 Januari 2024
Cacao

Analyse grondstoffen

Cacao hard op weg om recordprijs te verbreken

De tegenvallende cacaoproductie weegt zwaar op de cacaomarkt. De zorgen over de voorraden en beschikbaarheid van de grondstof nemen steeds verder toe. Dat is het gevolg van het slechte weer in Afrika dat de cacaopeulen treft. Hierdoor staat de cacaoprijs inmiddels op het hoogste punt in ruim 45 jaar.
13 December 2023
Cacao

Analyse Grondstoffen

Nat weer in West-Afrika brengt lagere oogst cacao

De cacaoprijzen in New York stegen afgelopen week, de prijzen in Londen daalden daarentegen. Het is nog altijd zeer nat in West-Afrika, wat de oogst verder onder druk zet. 
4 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden