Leo de Kock

aardappelen supermarkt Albert Heijn

Opinie Mariska Werring

Ook zo’n trek in een lekkere stamppot?

Herken je dat gevoel in de winter? Dat als het buiten koud en guur is, je trek hebt in ander eten dan in de zomer. Vanouds zijn stamppotten een geliefde winterkost. Het zal niet verbazen dat ook in deze tijd - waarin we niet meer zo traditioneel eten - de populariteit van stamppot nog bijzonder groot is.
28 December 2021
boerderijwinkel Landwinkel

Opinie Mariska Werring

Product uit eigen land van eigen teler, waarom niet?

Coronamoe, dat zijn we al een tijd. Maar het is niet alleen maar doffe ellende; zeker niet als we kijken naar de versconsumptie in Nederland. Volgens onderzoeksbureau IRI is die consumptie naar 6,7% gestegen aan het begin van dit jaar, waar dat in 2019 nog 3,5% was. Ook is de omzet van de boerderijverkoop vorig jaar verdubbeld, waarbij (niet onbelangrijk) de consument 25% meer besteedde tijdens dat bezoek. Heeft deze pandemie ons gedrag veranderd? En, zo ja, is die verandering blijvend?
1 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn

Opinie Mariska Werring

De consument staat aan het stuur

Sinds de uitbraak van het coronavirus is het online koopgedrag van de consument in een stroomversnelling terechtgekomen. Online aanbieders zoals Albert Heijn, Jumbo en Picnic hebben een groter publiek weten te bereiken in 2020 en versspeciaalzaken groeien weer na een jarenlange dalende trend.
1 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden